Отримання спеціального дозволу на перевезення негабаритних / великовагових вантажів

При здійсненні перевезення негабаритних і великовагових вантажів, відповідно до законодавства України, та інших країн необхідно отримання погоджень та спеціального дозволу на перевезення.

Негабаритним або великоваговим вважається автопоїзд з вантажем, при перевищенні хоча б одного з цих параметрів: – вага – 40 тонн і більше; – висота – 4 метри і більше; – ширина – 2.55 метра і більше; – довжина – 20 метрів і більше.

Залежно від перевищення того чи іншого параметра автопоїзда, час на отримання погоджень маршруту і дозволу може коливатися від декількох днів до декількох місяців.

При виконанні перевезення негабаритного або великовагового вантажу перевізнику необхідно мати спеціальний дозвіл на транспортування від кожної держави, по території якого проходить перевезення. У цьому документі вказують реєстраційний номер транспортного засобу, його вагові та габаритні параметри, прізвище водія, маршрут руху (із зазначенням назви вулиць населених пунктів), дозволений термін і час руху, деякі обмеження.

За виконання перевезення негабаритних або великовагових вантажів без спеціальних дозволів передбачено досить суворе покарання, так як шкода, завдана дорожньому покриттю, штучних спорудах, мостам та ін. може бути дуже великим. В Україні транспорт порушника арештовується до оформлення спецдозволу, стягується подвійна плата дорожнього збору, а також оформляється протокол за порушення ПДР. На території Російської Федерації штраф за несанкціоноване відхилення від маршруту досягає в еквіваленті 20 000 доларів США. В ЄС за порушення правил перевезення негабаритних вантажів, крім чималого штрафу, компанію перевізника можуть позбавити ліцензії, або заборонити в’їзд машин перевізника на територію Євросоюзу.

Фахівці нашої компанії «Харьковспецтяжтранс»: – прокладуть оптимальний маршрут руху Вашого негабаритного / великовагового автопоїзда; – при необхідності проведуть обстеження маршруту на предмет можливості руху автопоїзда; – узгодять маршрут перевезення негабариту з усіма необхідними службами; – подадуть заявку і отримають спец. дозвіл на перевезення негабаритного / великовагового вантажу; – нададуть для супроводу вантажу автомобіль з досвідченим пілотом; – при необхідності узгодять супровід перевезення негабариту автомобілями Поліції.

Close Menu